Tiedote Suomen reformoitujen baptistiseurakuntien yhdyskunnan perustamisesta

Uusi yhdyskunta edustaa klassista kristinuskoa ja keskustelua herättänyttä kalvinismia

Suomeen on perustettu uusi uskonnollinen yhdyskunta. Suomen reformoitujen baptistiseurakuntien yhdyskunnan (SRBY) perustamiskokous pidettiin 16. heinäkuuta 2022 Sastamalassa. Yhdyskunnan perustivat kolme seurakuntaa: Espoon Kotikirkko, Tampereen Armon baptistiseurakunta ja Jyväskylän Reformoitu baptistiseurakunta.

Suomen reformoitujen baptistiseurakuntien yhdyskunnan perustamiskokous
Perustamiskokouksen ryhmäkuva. Seurakuntien pastorit perheineen sekä seurakuntien diakoneja ja perheitä.

SRBY on seurakuntaverkosto, joka tunnustaa Raamatun uskon ja elämän ylimpänä auktoriteettina. Se välittää ilosanomaa Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta, joka pelastaa synneissään kuolleita ihmisiä yksin armosta ja yksin uskon kautta Jumalan kunniaksi. Yhdyskunnan mottona onkin Jumalalle kunnia seurakunnassa. Yhdyskunta edustaa klassista kristinuskoa ja juontaa juurensa Englannin varhaiseen 1600-luvun partikulaaribaptismiin, joka on osa reformaation toista, kalvinistista haaraa, luterilaisuuden edustaessa uskonpuhdistuksen toista, Suomessa tunnetumpaa haaraa.

Yhdyskunnan hallituksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi on valittu Tampereen Armon baptistiseurakunnan pastori Miska Wilhelmsson. Myös muut hallituksen jäsenet ovat perustajaseurakuntien pastoreita. “Roolini on toimia hallituksen johtajana ja edustaa yhdyskuntaa eri tilanteissa. Yhdistyksen puheenjohtajana toimiminen on minulle uutta, mutta luotan siihen, että Jumala antaa viisautta tehtävään” Wilhelmsson kertoo.

Suomen reformoitujen baptistiseurakuntien yhdyskunnan logo

Uuden yhdyskunnan tavoitteena on tukea ja vahvistaa seurakuntia sekä lisätä yhteyttä ja tilivelvollisuutta niiden kesken. Lisäksi tavoitteena on istuttaa uusia reformoituja baptistiseurakuntia ympäri Suomea. “Tahdomme toimia myös laajemmassa mittakaavassa yhteiskuntamme suolana ja valona siunaten koko Suomen kansaa. Haluammekin rohkaista ja vaikuttaa terveiden seurakuntien lisääntymiseen myös tunnustuskuntamme ulkopuolella” Wilhelmsson sanoo viitaten yhdyskunnan arvoihin.

Wilhelmssonin mukaan uskonnollisen yhdyskunnan perustaminen tuo myös lainsäädännöllistä turvaa seurakunnille ja tukee siten uskonnonvapauden toteutumista.

Baptistiseen identiteettiin kuuluu perinteen mukaan paikallisten seurakuntien itsenäisyys, eikä yhdyskunnan tarkoituksena ole puuttua seurakuntien autonomiaan. Yhdyskuntaan kuuluvat seurakunnat harjoittavat kuitenkin tilivelvollisuutta toistensa kanssa. Kukin paikallisseurakunta valitsee keskuudestaan seurakuntansa paimenet.

Suomen reformoitujen baptistiseurakuntien yhdyskunnan hallitus
Yhdyskunnan hallitus: Miska Wilhelmsson, Tuomas Toppila, Mikko Sivonen, Tommi Matikka ja Eelis Halmemies.

Lisätiedot:

Miska Wilhelmsson, puheenjohtaja

[email protected]

+358400424246


SRBY hallitus:

Miska Wilhelmsson (Pastori, Armon Baptistiseurakunta Tampere)

Mikko Sivonen (Pastori, Jyväskylän Reformoitu baptistiseurakunta)

Eelis Halmemies (Pastori, Jyväskylän Reformoitu baptistiseurakunta)

Tommi Matikka (Pastori, Espoon Kotikirkko)

Tuomas Toppila (Pastori, Espoon Kotikirkko)

»